μεταναστες

n/a
n/a
n/a

Όταν τα ρόπαλα και τα μαχαίρια δεν ήταν αρκετά, μέλη της Χρυσής Αυγής, που πραγματοποιούσαν επιθέσεις εναντίον μεταναστών, δεν δίσταζαν να μετατρέψουν ακόμη και σκυλιά σε φονικά όπλα. Εκθέσεις, καταγραφές και μαρτυρίες αναφέρουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις «περιπολιών», οι άνδρες με τα μαύρα μπλουζάκια είχαν στο πλευρό τους σκυλιά για εκφοβισμό, με την πιο αναγνωρίσιμη ράτσα να αντιστοιχεί στα πίτμπουλ.

Περίπου60.000 Αφρικανοί μετανάστες έχουν φτάσει στο Ισραήλ από το 2006, προσπαθώντας να ξεφύγουν αναταραχή στις χώρες καταγωγής τους. Όμως, κατά την άφιξή τους στη δήθεν δημοκρατική χώρα, οι μετανάστες έχουν αντιμετωπίσει έντονους διωγμούς και έχουν χαρακτηριστεί ως «ανεπιθύμητοι» από δεξιούς πολιτικούς και ακτιβιστές.

Δείτε ΕΔΩ το video ρεπορτάζ των David Sheen& Max Blumenthal

 

 του Αντρέα Νταβόλο

μετάφραση: Μαρία Καλαντζοπούλου

1-Italia

Χαρακτικό του Λώρενς Χάυντ, από το λεύκωμα «Σταυρός του Νότου», 1951

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη τραγωδία αυτού του είδους σε τούτη τη λωρίδα θάλασσας που χωρίζει την ακτή της Αφρικής απ’ την Ιταλία και την Ευρώπη. Είναι, αντίθετα, μέρος μιας συνεχιζόμενης εκατόμβης που, τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια εκτιμάται πως αριθμεί είκοσι χιλιάδες θύματα. Ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερος, καθώς οι διαθέσιμες καταγραφές βασίζονται αποκλειστικά στα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.