Η σημερινή άγρια (θανάσιμη) δολοφονία του 27 χρoνου Σέρνταρ Γιακοίμπι πακιστανού μετανάστη, στα Πετράλωνα, από δυο έλληνες ρατσιστές των ακροδεξιών συμμοριών, προστίθεται στα μακρά λίστα των αντιστοίχων περιστατικών της ανενόχλητης τυφλής φασιστικής βίας. Το γεγονός ότι ο ένας εκ των δυο δολοφόνων υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα αυξάνει ακόμα περισσότερο την ανησυχία μας, διότι αποδεικνύει την σκληρή αλήθεια ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και προσφύγων δεν περιορίζονται μονό στις χρυσαυγήτικες συμμορίες αλλά μπορούν να προέρχονται και από τα όργανα τις ίδιας της πολιτείας. Κάπως έτσι δικαιολογείται η ανοχή, η συγκάλυψη αλλά και πολλές φορές η συμμετοχή των αρχών στα περιστατικά αυτά. Η μημονιακή κυβέρνηση του Σαμαρά και του Δένδια, με την βαθιά ακροδεξιά αντίληψη δεν στοχοποιεί μόνο καταλήψεις και ελεύθερους κοινωνικούς χώρους για την πολιτική σκοπιμότητα αλλά είναι ικανή να αδιαφορήσει και να συγκαλύψει δολοφονίες σαν κι αυτή για μερικούς ακροδεξιούς ψήφους.

 

    Όταν ο κοινωνικός ρατσισμός συναντάται με τον κρατικό ρατσισμό και το φασιστικό μίσος βρίσκει θεσμική νομιμοποίηση, τότε η βία κατά των αδύναμων και διαφορετικών γίνεται κανόνας και καθημερινή πραγματικότητα. Τα εγκλήματα θα συνεχιστούν, και τους μετανάστες θα διαδεχτούν οι τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι και αναρχικούς. Καιρός λοιπόν να τους σταματήσουμε!

 

· Ο φασισμός δεν θα περάσει

· Τιμωρία των δυο δραστών της σημερινής δολοφονίας του μετανάστη στα Πετράλωνα καθώς και όλων των θητών των ρατσιστικών επιθέσεων

 

 

Όλοι/ες σήμερα στις 6μ.μ. στην συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα για την δολοφονία μετανάστη τα ξημερώματα στην περιοχή. Η συγκέντρωση θα πάει στο σημείο της δολοφονίας, Τριών Ιεραρχών στο ύψος του Νο 60 και Φυλασίων

 

Επίσης καλούμε στην διαδήλωση του Σαββάτου στις 2μ.μ. στην Ομόνοια  για συμμέτοχη στη πανευρωπαϊκή ημέρα «Αθήνα Πόλη Αντιφασιστική»

 

Αθήνα 17/01/13

 

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών