Νέα έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα: «Πορεία μετ’ εμποδίων προς την Ευρώπη»

Νέα έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την αποτυχία ανταπόκρισης της ΕΕ στις ανάγκες των προσφύγων και των μεταναστών το 2015.

Στις αρχές του 2015, όταν η Μεσόγειος άρχισε να μετατρέπεται σε μαζικό τάφο, αποφασίσαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε απλά παρατηρητές από τη στεριά.

19 Ιανουαρίου - Η διεθνής ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/MSF) καταγγέλλει την καταστροφική αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανταποκριθεί στις ανθρωπιστικές ανάγκες των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών στην Ευρώπη το 2015 μέσα από νέα έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα.

«H Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις όχι μόνο απέτυχαν συλλογικά να αντιμετωπίσουν την κρίση, αλλά η επιμονή τους στις πολιτικές της αποτροπής μαζί με τη χαοτική ανταπόκριση στις ανθρωπιστικές ανάγκες εκείνων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, επιδείνωσε σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες διαβίωσης για χιλιάδες ευάλωτους άνδρες, γυναίκες και παιδιά», σημειώνει ο Μπρις Ντε λα Βιν (Brice de le Vingne), Διευθυντής Επιχειρήσεων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.