O πρόεδρος των Ενωμένων Αφγανών Ελλάδας:

Αρκετοί με ρωτούν τι γνώμη έχω για την σύλληψη και δίωξη κατά των νεοναζιστών ηγετών της Χρυσής Αυγής, σε αυτό το κείμενο δίνω μερικές απαντήσεις

Στο διάστημα που ζω στην Ελλάδα, προσωπικά δεν έχω πέσει θύμα ρατσιστικής βίας, αλλά έχω βιώσει πολύ έντονα τον ρατσισμό. Δέχτηκα λεκτική βία και προπηλακισμούς από τα μέλη της Χ.Α, όταν πήγαν να βάλουν φωτιά σε ένα χώρο που ήταν χώρος προσευχής για τους μουσουλμάνους.

 

 

  Με την δράση της Χ.Α θεωρώ ότι κάθε ελεύθερος πολίτης έχει πρόβλημα, πολύ περισσότερο όταν προέρχεται από μια άλλη χώρα, όπως εγώ. Ως πρόεδρος των Αφγανών, βρίσκομαι πολύ κοντά στα θύματα της ρατσιστικής βίας και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά δύσκολο να βλέπεις ανθρώπους που τους έχουν σπάσει κάποια μέλη του σώματος ή παλεύουν με τον θάνατο εξαιτίας των τραυματισμών τους. Είναι πολύ πιο έντονη η θλίψη και ο πόνος που νιώθω, διότι δεν είναι μόνο μια φορά, αλλά εκατοντάδες φορές, και δε μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό, κόμα και οι καταγγελίες πέφτουν στο κενό.
 
Θεωρώ πως ακόμα πιο τραγικό είναι να ξέρεις και τον πόνο αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι ήδη έχουν ζήσει πολλά και έχουν βασανιστεί αρκετές φορές ή έχουν χάσει κάποια μέλη της οικογένειάς τους στην χώρα προέλευσής τους αλλά και στο ταξίδι για την Ελλάδα.
Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία και έδωσε τα φώτα και τον πολιτισμό σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δείχνει μια άλλη εικόνα, αντίστοιχη με την περίοδο του Χίτλερ στη Γερμανία. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πέσει θύματα ρατσιστικής βίας, ανάμεσά τους είναι μικρά παιδιά και γυναίκες. Κάποια από αυτά τα περιστατικά έχουν βγει στη δημοσιότητα και κάποια όχι, πρόκειται, όμως, για μαχαιρώματα, τραυματισμούς και δολοφονίες μεταναστών από μέλη της Χ.Α..
 
Η σύλληψη και η δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης των νεοναζιστών ηγετών της Χρυσής Αυγής είναι ένα φως για την Ελληνική κοινωνία. Ποτέ, όμως, δεν πρέπει να πούμε ότι οι συλλήψεις είναι ευνοϊκές μόνο για τους μετανάστες, διότι ο ρατσισμός δεν έχει να κάνει μόνο με την εθνικότητα, αλλά έχει να κάνει με την διαφορετικότητα κάθε άλλου που δεν συμπίπτει με την ιδεολογία των νεοναζί.
 
  Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, καθώς και οι δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων Αλιεργατών και των Αφγανών, είναι πολύ χαρακτηριστικές για όλους εμάς, δείχνει για άλλη μια φορά τους νεοναζί που προσπαθούν να κάψουν την ανθρωπότητα. Το μίσος που έχουν μέσα τους μπορεί κάποια στιγμή να τους κάνει να σκοτώσουν ακόμα και την ίδια τους την οικογένεια.
 Η Χρυσή Αυγή έχει στο εσωτερικό της εγκληματικά τάγματα εφόδου και για αυτό θεωρώ πως η δικαιοσύνη έπρεπε να είχε δράσει νωρίτερα. Οι μάσκες αυτών των ανθρώπων είχαν πέσει προ πολλού, γιατί ήδη είχαν χαθεί ζωές. Από την άλλη, η καθυστερημένη απόφαση της πολιτείας για να οδηγηθούν αυτοί οι άνθρωποι στην δικαιοσύνη, είναι μια ελπίδα, θεωρώντας ότι επιτέλους οι ένοχοι καταδικάζονται...
 
διαβάστε την συνεντευξη του στο metrogreece.gr